Sărbătoare a sportului la ultimul turneu Sport Arena Streetball din 2024! Aniversarea titlului european la baschet 3×3

Publicat: 04/09/2024, 08:40
Actualizat: 04/09/2024, 08:42

Finala circuitului național de baschet 3×3 BCR Sport Arena Streetball va fi o adevărată sărbătoare a sportului, care include aniversarea titlului european la baschet 3×3, prezentarea pickleball, noua senzație în materie de sport, meciurile decisive din cadrul competiției de baschet 3×3 și multe alte activități, atât sportive cât și culturale.

Evenimentul, care se va desfășura de vineri până duminică, va fi și ultimul turneu găzduit în forma actuală de către Poli Arena, locul de unde în octombrie 2005 a plecat drumul baschetului 3×3 din stradă către Jocurile Olimpice. Terenurile de baschet vor trece printr-un proces de modernizare realizat de către Universitatea Politehnică București.

Cele mai bune echipe din sezonul 2024, la fiecare categorie de vârstă, se vor duela pentru titlurile de campioană la BCR Sport Arena Streetball, și vor fi recompensate cu premii în bani și obiecte oferite de către partenerii evenimentului. Valoarea totală a premiilor în bani este de 15.000 de euro. Programul complet, rezultatele și statisticile oficiale se pot găsi în aplicația Sport Arena App, disponibilă în Google Play și App Store.

Sărbătoare a sportului la ultimul turneu Sport Arena Streetball din 2024: Aniversarea titlului european la baschet 3×3, meciuri decisive și activități sportive pentru toată familia

Peste 550 de echipe și peste 2.400 de jucători au evoluat de-a lungul acestui sezon în cele cinci turnee BCR Sport Arena Streetball, care au programat aproape 800 de meciuri de baschet 3×3.

Echipele campioane se vor decide la București, după ce, în premieră după pandemie, circuitul național a programat opriri în alte trei orașe din România: Brașov, Iași și Timișoara.

Un deceniu de la titlul european la 3×3

Singurul titlu european din istoria baschetului românesc, cel cucerit de naționala de 3×3 în 2014, la București, va fi aniversat la Politehnică, sâmbătă seara, când se împlinesc exact zece ani de la seara magică din Piața Universității.

Angel Santana, Bogdan Popescu, Cătălin Vlaicu și Vasile Ștefan, cei patru jucători care atunci au cucerit medaliile de aur învingând în finală Slovenia, scor 20-18, vor fi protagoniștii unui moment special, pe terenurile unde a fost pregătită această performanță.

Pickleball ia cu asalt România

Devenit extrem de popular în ultimii ani în Statele Unite, pickleball este un sport care îmbină elemente din tenisul de masă, tenisul de câmp și badminton. Se joacă la simplu sau la dublu, pe un teren de dimensiuni aproximativ egale cu cele de la badminton, iar fileul este la nivelul solului, cu o înălțime asemănătoare celui de la tenis.

Terenul de pickleball va fi amenajat la Poli Arena cu suprafața oficială de joc și oricine se va putea înscrie pe loc la meciuri ad-hoc sau va putea participa la concursuri sau demonstrații, întregind conceptul de mișcare în aer liber și distracție pentru toată familia pe care BCR Sport Arena Streetball l-a promovat de-a lungul acestui sezon.

Air Majesty, cartea despre Michael Jordan, prezentată la Sport Arena Streetball

Jurnalistul Emil Hossu-Longin vine în weekend la Sport Arena Streetball pentru a-și prezenta cartea Air Majesty – Michael Jordan. În 2024 se împlinesc 40 de ani de când Jordan a semnat primul său contract cu Nike și a dat startul unei noi ere în industria marketingului sportiv.
Duminică, după ora 18.00, autorul cărții va fi prezent pentru o sesiune de discuții despre Michael Jordan, iar toți cei care achiziționează cartea în acest weekend la Sport Arena Streetball intră automat într-o tombolă având marele premiu o pereche de ghete de baschet Air Jordan.

Componenții echipei de baschet în scaun rulant Motivation România vor susține duminică, 8 septembrie, un meci demonstrativ.
Distracția va fi completată de numeroase concursuri cu premii în fan-zone, tradiționalele concursuri de slam-dunk și mini-dunk, momente de dans, precum și de o petrecere care va avea loc sâmbătă seara, după încheierea meciurilor.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Peripeții la antrenamentul rezerviștilor. Unii au cedat înainte să înceapă exercițiul: „M-au frecat bocancii....
Familia lui Radu Brînzan, polițistul care a murit în timp ce tundea iarba în curte,...
Avem detaliile fabuloase din dosarul secretizat în care Florinel Coman a primit 11 luni de...
Panouri cu liderul AUR, George Simion, pe străzile Chișinăului. Autoritățile moldovene spun că nu au...
ULTIMA ORĂ! Fostul preot Visarion Alexa, condamnat la închisoare!
Alfred Bulai a fost reținut, după o audiere de aproximativ trei ore. Ce au ridicat...
Prințul Harry vrea să se întoarcă acasă! S-a gândit deja la un plan, ca să-și...
„Am învins un cancer, acum mănânc viața cu totul”! Celebrul antrenor a trecut prin momente...
O româncă stabilită în SUA spune că viaţa peste ocean nu e mai scumpă decât...
S-a aflat de ce s-a sinucis Ionuț! Ce durere cruntă îl apăsa, de fapt
Cum să îți reglezi geamurile termopan, pentru sezonul rece! Soluția care te va ajuta să...
Câştigătorii Asia Express 2024. Echipele care ajung în marea finală + Cine va lua marele...
Care este banda 1 pe autostradă? Cum sunt numerotate benzile de circulație
Nou atac devastator în vestul Ucrainei: Liov, lovit de rachete ruseşti. Trei morţi şi cel...
Inelele lui Saturn vor dispărea peste FIX 6 luni! Priviți cât mai puteți
Răsturnare de situație în cazul Elodia-Cioacă. Mama Elodiei a spus totul după 17 ani: Așa...
Ne-a părăsit legenda rockului. Și președintele plânge
Asia Express sezonul 7, 3 septembrie 2024. Ce echipă a câștigat ultima amuletă a primei...
"Ea era rece, moartă, iar el abia respira" Ana Maria a murit în beci, lângă...
Alin Oprea, despre conflictele din trupă cu Tavi Colen, apărute după căsătorie. “Fiecare a început...
Roxana Blagu, fosta membră a trupei Trident, lacrimi și dor în ziua în care fiica...
BANCUL ZILEI. Gheorghe: - Socru-meu și-o făcut operație de schimbare de sex!
Cercetătorii au creat celule solare tandem din perovskit cu o eficiență record